Bananabread

Standaard

Bananabread is een heerlijk alternatief voor ontbijt of voor wanneer je graag een keer iets lekkers wilt voor bij de koffie/thee maar het wel graag verantwoord wilt houden. Kinderen vinden het ook heerlijk. Het is super makkelijk te maken en mislukt eigenlijk nooit. Dit heb je er voor nodig:

  1. 3 eieren
  2. 6 dadels
  3. 3 rijpe bananen
  4. 1.5 theelepel wijnsteenbakpoeder (verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
  5. 1 theelepel vanillepoeder of de inhoud van een vanille stokje
  6. 1 kopje gewassen rozijnen
  7. 200 gram pecan of walnoten
  8. ongeveer 2 kopjes havermeel (havermout gemalen in de blender wordt havermeel)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

De dadels (zonder pit), de bananen, vanillepoeder en de eieren mixen in de blender, daarna in een schaal doen en de havermeel en de wijnsteenbakpoeder er goed doorheen roeren. vervolgens de rozijnen en de noten erbij en dit alles in een bakvorm storten (ik heb een siliconen tulband bakvorm gebruikt maar het kan ook gewoon in een cakeblik of in muffin/cupcake vormpjes.) Vervolgen 45 minuten afbakken op 180 graden.Image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s