Smaakversterker (E-621)

Standaard

Toen ik een paar jaar geleden begon met het ontwijken van voedsel waar smaakversterkers in zaten, begon ik echt te merken dat ik me een stuk beter voelde. Daarbij smaakte alles wat ik at een stuk beter, ik ben toen ook vanzelf minder zout gaan gebruiken. E-621 is echt heel ongezond (google het maar eens!)

Deze smaakversterker stimuleert de smaakpapillen  en geeft u meer zin om producten te eten waar E-621 in zit. Dit doen ze niet alleen om de levensmiddelen meer smaak te geven, maar ook om steeds meer te verdienen aan ons omdat wij er steeds meer van gaan eten. Het schijnt zelfs zo te zijn dat E-621 in eerste instantie was ontwikkelt om door het voer van varkens te doen zodat zij meer gingen eten, waardoor ze dus sneller vet werden. Dus eigenlijk laten wij ons ook vetmesten als we producten eten waar E-621 in zit.  Dat is wel iets om over na te denken, vindt je ook niet? Deze smaakversterker is aanwezig in veel van de kant-en-klare producten. Ook maggie, aromat en bouillonblokje zijn pure E-621. Als je bv toch bouillonblokjes wilt gebruiken, koop ze dan bij de natuurwinkel en neem degene waarop staat: zonder gist.

Lees de verpakking altijd goed want de volgende namen verbergen altijd E-621:
mononatriumglutamaat, glutamaat, glutamaatzuur, plantaardige gehydrogeneerde oliën en vetten, gelatine, calcium- of natriumcaseïnaat, toegevoegde gist, gistenextract, MSG, monokaliumglutamaat en sommige maïsoliën. Beter nog: eet geen verpakt voedsel.

Eten bij de chinees wordt altijd bereid met vetsin (= E-621). Vraag bij je bestelling of ze de vetsin eruit willen laten. De sauzen zitten er vaak vol mee en die hebben ze vaak al vooraf gemaakt dus bestel je eten zonder saus of vraag of ze de saus er apart bij geven zodat je er e.v.t. maar een klein beetje van eet (bij voorkeur liever niet).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s