Zoete versnapering van quinoa

Standaard

Zoals ik al eerder vermelde is quinoa erg gezond en tegenwoordig ook gewoon in de supermarkt te koop (staat bij de rijst). Quinoa kun je in veel verschillende gerechten verwerken omdat het een enigszins neutrale/nootachtige smaak heeft. Deze keer een zoete variant die je kunt eten als ontbijt of als lekker tussendoortje.

Wat heb je er voor nodig…………..

  1.  +/-40 gr Quinoa
  2.  Handje gedroogde goji-bessen of rozijnen
  3.  1/3 banaan
  4.  1/2 tot een hele verse dadel
  5.  2 paranoten en 3 bruine amandelen
  6.  Honing naar smaak
  7.  1 theelepeltje kaneel

Doe de Quinoa met 100 ml koud water in een pan en breng het aan de kook, dan vervolgens op een laag pitje gaar laten koken (+/- 15 minuten) OFImage je neemt een paar scheppen quinoa die je al gekookt en wel in de koelkast hebt staan en warmt die op met een beetje water, amandel of rijstmelk.
Wel de gedroogde goji-bessen en/of rozijnen in een beetje warm water.
Snij de banaan, paranoten, bruine amandelen en dadel in kleine plakjes.
roer vervolgens alles door de Quinoa met op het laatst de honing en de kaneel.

Je kunt dit ook koud eten (persoonlijk vind ik het warm lekkerder)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s