Spruiten met pijnboompitjes, quinoa en kipgehakt

Standaard

Spruiten…… een lekkere Hollandse groente maar dan net even anders klaar gemaakt. Ook dit recept is snel klaar, je kunt eventueel de quinoa en de spruiten al een dag van te voren koken, dat scheelt weer tijd na een lange werkdag.Afbeelding

Dit heb je nodig ( voor 2 personen)………………

  1. 500 gr Spruiten
  2. Quinoa
  3. 1 Sjalotje
  4. Half bakje champignons
  5. 150 gr Kipgehakt
  6. Pijnboompitjes

Kook de spruiten en de Quinoa (75 gr quinoa met 150 ml koud water, aan de kook brengen en dan ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken, pas op dat het niet droog kookt)

Bak het kipgehakt en doe het gesneden sjalotje en de gesneden champignons erbij. Schep het vervolgens op een bord en strooi wat pijnboompitjes over de spruiten en klaar!

Mocht je nou de spruiten en de quinoa al een dag van te voren gekookt hebben dan adviseer ik dit vervolgens even mee te verwarmen door het gehakt mengsel heen. Daarna op een bord en tot slot de pijnboompitjes erover heen. Eet smakelijk!

Tip: Zonder kipgehakt maar met wat meer champignons is dit ook een prima vegetarisch gerecht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s