Boekweit-pannenkoekjes met rozijnen en baby vijgen

Standaard

Baby vijgen zijn heel gezond.Door de veelvuldigheid aan mineralen, maakt de vijg het lichaam op allerlei fronten gezonder. Een kleine greep uit de mineralen die de vijg bevat: calcium, koper, kalium, ijzer en selenium. Belangrijke bronnen die de bloeddruk en de hartslag positief beïnvloeden, rode bloedcellen aanmaken en botten versterken.
In dit eenvoudige recept heb ik deze heerlijke baby vijgen verwerkt. Deze vijgen zijn o.a. verkrijgbaar bij Erica kruiderijen.

boekweitpannenkoekjes met rozijnen en baby vijgen

Wat heb je er voor nodig (1 persoon)

1 ei
40 gr boekweitmeel
+/- 1 dl water
15 gr ongezwavelde of gewelde rozijnen
3 in kleine stukjes gesneden baby vijgen
snufje zout
klein beetje poedersuiker en kaneel
kokosolie of olijfolie

Klop het ei en roer het meel er doorheen. Klop het water er beetje voor beetje doorheen en kijk zelf even goed hoeveel er nodig is want het is afhankelijk van het ei. Ik heb een biologisch ei gebruikt en dat was een medium formaat.
Doe er vervolgen een klein snufje zout in (dat is om de smaak een beetje op te halen maar kan ook weggelaten worden).
roer de rozijnen en vijgen door het beslag.
Bak er 2 of 3 pannenkoekjes van in wat kokosolie of olijfolie.
Dien op met een heel klein beetje poedersuiker en kaneel.

Tip: Koud zijn ze ook heerlijk en dus ook geschikt om mee te nemen naar school of werk. Ook geschikt voor een brunch of high tea.

Enjoy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s