Ontbijten met havermout

Pagina

Havermout……. vele kennen het misschien van vroeg en roepen nu waarschijnlijk: blehhhhh!!! Maar havermout is heel gezond. Waarom? Daar ga ik op een later moment op verder. Voor nu zal ik je vertellen hoe je een heerlijk bordje havermout kan maken. Wat heb je er voor nodig?

  1. 30 gr Havermout (gewoon de goedkoopste zak die je kan vinden in de supermarkt)
  2. 300ml Amandelmelk of rijstmelk (tegenwoordig ook gewoon verkrijgbaar in de supermarkt)
  3. Handje gewassen rozijnen
  4. bruine amandelen (ongebrand en ongezout)
  5. Blauwe bessen (evt uit het diepvriesvak van de supermarkt)
  6. Theellepel kaneel

Doe 300 ml rijstmelk of amandelmelk (persoonlijk vind ik het lekkerder om de helft melk en de andere helft water te nemen) samen met de havermout en de rozijnen in een pannetje en breng het al roerende aan de kook. Zodra het aan de kook is zet je de warmte bron iets lager en blijf roeren zodat het niet aan de bodem vast gaat zitten. Schep het vervolgens op een bord en strooi er in stukjes gesneden bruine amandelen overheen samen met kaneel en blauwe bessen. Vind je het nou het niet zoet genoeg dan kun je er altijd een klein beetje echte honing bij doen.

Variatietips:

  1. ipv de blauwe bessen kun je er bv ook appel bij doen, het is dan het lekkerst als je di vanaf het begin mee kookt.
  2. ipv de blauwe bessen kun je natuurlijk elk soort fruit gebruiken wat je zelf lekker vind.
  3. Wil je s morgens snel klaar zijn? verdrievoudig de hoeveelheden van de melk/water en havermout en laat het afkoelen na het koken en zet het in de koelkast. De volgende ochtend schep je wat haverhout in een pannetje om het op te warmen (koud eten kan ook) en doe er vervolgens fruit,noten en kaneel overheen.Image

Een gedachte over “Ontbijten met havermout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s