Pizza met bodem van bloemkool

Pagina

Soms heb je zo’n zin in een lekkere pizza. Maar pizza is nou niet bepaald gezond, zeker als je kijkt naar de bodem. Maar van deze pizza kan je zonder schuldgevoel smullen want hij is gemaakt met een bodem van bloemkool. Hoe? Heel simpel…………..

IMG_20140514_164351

 

Dit heb je er voor nodig (1 pizza voor 3 á 4 personen)

  1. Pizza bakplaat
  2. 1 Bloemkool
  3. 1 Mozzarella
  4. 1 teentje knoflook
  5. 1 ei
  6.  1 á 2 theelepels gedroogde Italiaanse  kruiden
  7. Geraspte (geiten) kaas
  8. groente naar eigen smaak
  9. e.v.t. (kip)gehakt

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Hak de bloemkool in de blender in kleine korrels en stoom de bloemkool in 15 minuten beetgaar. Doe de bloemkool op een zeef en druk het vocht eruit met bv een schoteltje. vervolgens doe je de bloemkool samen met de mozzarella, de fijn gesneden knoflook, het ei en de gedroogde kruiden en kneed het door elkaar. Maak van dit deeg een bodem op een pizzaplaat en bak ‘m in ongeveer 20 minuten licht/goud bruin.

Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan en bak daarin het gehakt en e.v.t. ook de groente. Spreid dit alles over de pizzabodem en strooi er wat geraspte kaas overheen. Bak het verder af in de oven tot het kaas gesmolten is en licht knapperig.

Eet smakelijk! 

Een gedachte over “Pizza met bodem van bloemkool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s